Toelichting op Koningsdag programma 2016

Dit jaar is er een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan het programma voor Koningsdag.

Om te beginnen is de optocht voor kinderen in de ochtend geschrapt wegens te weinig animo in de afgelopen jaren.

Jarenlang werden er na de Aubade ballonnen opgelaten, maar hiervoor hebben wij nu een alternatief gevonden waaraan we ook een prijsje verbinden voor de jeugd.

Na de aubade wordt er door Postduivenvereniging ” De Luchtklievers” een fors aantal duiven gelost. (mits het weer het toe laat) Dit is een demonstratievlucht als voorbereiding op een wedstrijd die binnenkort wordt gehouden. Kinderen kunnen een duif adopteren en hun naam verbinden aan een duif. Wij worden door de duivenvereniging op de hoogte gesteld over de binnenkomst van de duiven tijdens de wedstrijd en diegene die de winnende duif heeft geadopteerd krijgt een prijs.  Deelname voor kinderen is gratis.

Het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren gaat dit jaar twee keer een half uur optreden, tijdens het Koningsontbijt en na de Aubade.

Het Koningsontbijt was vorig jaar voor het eerst een programma onderdeel en werd zeer positief ontvangen. Ook nu is er weer veel belangstelling voor dit gezellige onderdeel.

Inschrijven voor het Koningsontbijt kan nog steeds en is het gemakkelijkst om 0615066000 te bellen.

Nieuw is ook een “Brommerskiek” toer.  Dit is een toertocht voor oude bromfietsen. Er is een route van pakweg 60 km uitgezet die onder begeleiding van voorrijders wordt gereden rond en door de gemeente Nijkerk en een deel Barneveld. Deelnemers aan de toertocht kunnen inschrijven voor € 5,- waarvoor ze een routebeschrijving en deelname aan het Koningsontbijt krijgen.

Voor de Zeskamp hebben zich inmiddels zes teams ingeschreven en dat belooft dus weer een spektakel te worden.

Voor de oudere jeugd is er in de middag de mogelijkheid om de vaardigheden met Darts te tonen. Er worden twee dartboards opgesteld en iedereen kan deelnemen om mooie prijzen te verdienen.

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door de zanger Ghijs die een vrolijke noot verzorgt.

In de avond is er weer een lampionoptocht onder begeleiding van Concordia met aansluitend een spetterend vuurwerk.

Wij zien iedereen graag verschijnen op woensdag 27 april aanstaande en hopen op mooi weer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *