Programma Koningsdag 2019

poppentheater Trollemor

8.30- 9.45        Koningsontbijt m.m.v.  Zeemanskoor Nijkerks Welvaren.

Opgeven kan via info@ocnijkerkerveen.nl  100 plaatsen beschikbaar VOL=VOL

10.00-11.30     Start Brommerkiektoer, Inschrijven kan tijdens Koningsdag bij het wedstrijdsecretariaat

9.45-10.00       Aubade m.m.v. Muziekvereniging Concordia en Zeemanskoor Nijkerks Welvaren

10.00-10.15     Bellen blazen voor de kinderen

10.30-11.30     Kinderoptocht door het dorp. Start op plein bij Spar

12.00 – 12.45   Poppentheater Trollemor  met gratis voorstelling Circus Allez Hoep.

Vergaderzaal op de zolder van clubgebouw S.v.Veensche Boys

13.00-18.00    Coco de Clown Ballonnenclown

en Tink Schmink voor gratis schminken,glittertatoos en hairfeathers

Rad van Avontuur met mooie prijzen; Springkussens

13.00-18.00   Live muziek m.m.v. Dave de Graaf; en Drive-Inn Fairytail met DJ Eep;

15.00-16.30   3 x 3 voetbaltoernooi op Pannaveldje. Opgeven kan via info@ocnijkerkerveen.nl

21.15- 22.00   Start lampionnenoptocht vanaf clubgebouw Muziekvereniging Concordia

22.00-22.15   Vuurwerkshow bij s.v. Veensche Boys

 

Alle activiteiten vinden plaats in en rond het mooie clubgebouw van sv Veensche Boys te Nijkerkerveen.

Voor de versterking van de inwendige mens is er een poffertjes/friteskraam aanwezig en worden er hamburgers en kipsaté gemaakt.

 

 

Oranjecomité doneert restanten van het Koningsontbijt aan Voedselbank Nijkerk.

 Het Oranjecomité Nijkerkerveen heeft derestanten van het Koningsontbijt gedoneerd aan de Voedselbank Nijkerk. Het Koningsontbijt werd voor de vijfde keer gehouden in de kantine van voetbalvereniging Veensche Boys, met muzikale begeleiding van het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Dit was opnieuw een groot succes.

De sponsoren van het Koningsontbijt waren : Spar W.Worst, Nijkerkerveen, Versbakkerij van Montfrans, Nijkerkerveen, Horecagroothandel Franken Bv, Nijkerkerveen en de groenteman van ‘het pleintje’ in Nijkerkerveen.  Ten slotte wil het Oranjecomité Nijkerkerveen iedereen bedanken die hebben meegewerkt aan de Koningsdag.

Zeer geslaagde Koningsdag in Nijkerkerveen.

Het Oranjecomité Nijkerkerveen kijkt vol trots terug op Koningsdag 2019.

Er was dit jaar een vernieuwd programma, dat zeer positief is ontvangen gezien de reacties die het comité op verschillende manieren heeft mogen ontvangen.

De dag begon met het Koningsontbijt dat voor de vijfde keer werd georganiseerd. Een kleine 100 personen, genoten van een uitgebreid ontbijt, dat werd opgevrolijkt met de zeemansliederen van het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Zij hebben zelfs de landelijke media gehaald met hun ode aan Donny van de Beek, speler van Ajax en Oranje en inwoner van Nijkerkerveen. https://www.telegraaf.nl/video/3505080/van-de-beek-toegezongen-op-koningsdag. Helaas begon de dag met regen, waardoor de brommertoer werd afgelast.

Na het ontbijt was de aubade met medewerking van Muziekvereniging Concordia die aansluitend nog een mini-concert gaven. Wethouder Oosterwijk was namens de gemeente Nijkerk aanwezig.

Iets later dan gepland vertrok de optocht vanaf het plein bij de Spar, maar dit mocht de pret niet drukken. Er was veel belangstelling langs de route, waar de 6 karren en vele versierde skelters en fietsen voorbij kwamen. Zij werden voorgegaan door verkeersregelaar en lid van het Oranjecomité Nijkerkerveen Jan Blankestein, die zich voor de gelegenheid had verkleed als Bumba. Ook bij de aankomst op het terrein van Veensche Boys stonden vele mensen de kinderen op te wachten, waarna de winnaars van de optocht werden bekend gemaakt. De derde prijs was voor Chris van Dijk in zijn haaienpak, de tweede prijs was voor Janine Heshusius als Pipi Langkous op de fiets en de eerste prijs werd gewonnen door de brandweerauto van groep 2A en 2B van de Calvijnschool. Zij ontvingen ook de wisselbokaal, die volgend jaar aan de nieuwe winnaar van de optocht zal worden uitgereikt. Zo hoopt het comité dat de optocht ook volgend jaar weer op enthousiaste deelnemers mag rekenen. Natuurlijk werd de Pasapas gedanst en gingen er bellenblaasbellen de lucht in als alternatief voor ballonnen. Alle deelnemers aan de optocht werden getrakteerd op patat en een snack.

Rond 12.30 startte onder grote belangstelling de voorstelling Allez Hoep van Poppentheater Trollemor uit Nijkerk. Na afloop konden de kinderen opnieuw een traktatie ophalen, namelijk een heerlijk waterijsje. Inmiddels was de zon gaan schijnen, dus waren de ijsjes zeer welkom. Coco de Clown en Tink Schmink stonden de kinderen al weer op te wachten om ze blij te maken met ballonfiguren, een mooi geschminkt gezicht, glittertattoo of een hairfeather. Net als andere jaren was er ook weer het rad van avontuur met prachtige prijzen, springkussens en heerlijk eten. De vrolijke muziek werd verzorgd door Drive-inn show Fairytale.

De dag werd afgesloten met een lampionnenoptocht door Nijkerkerveen. In twee karren werden de vermoeide kinderen door Nijkerkerveen gereden onder begeleiding van Muziekvereniging Concordia en wat hadden zij een plezier. Bij aankomst bij Veensche Boys was er weer een spetterende vuurwerkshow. Het Oranjecomité wil iedereen bedanken die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt. De sponsoren, vrijwilligers (zonder hen is dit alles niet mogelijk) en alle mensen die aanwezig waren op deze feestelijke dag. Ons motto is; Een feest van de koning, is een feest voor iedereen. Naar ons idee is dat gelukt. Tot volgend jaar!!!

 

Oranjecomité Nijkerkerveen verrast door CDA Nijkerk

Het Oranjecomité Nijkerkerveen werd op vrijdag 26 April, tijdens de voorbereidingen voor Koningsdag, verrast door een bezoek van Ciska van Drie, Pam van de Weijers en Harry Bokkers. Deze raadsleden kwamen namens het CDA Nijkerk, om het comité uit te roepen als held(en) van de maand April 2019. Op hun website stond als verklaring de volgende tekst : “Waar landelijk zorgen zijn omdat Oranjeverenigingen kleiner worden, groeit het aantal leden in Nijkerkerveen! Wat een prachtig, enthousiast team staat hier! Dank jullie wel voor al jullie inzet om er een mooi feest van te maken!”  Wij bedanken het CDA Nijkerk voor deze bijzondere vermelding. Wij voelen ons geen helden, maar zijn wel zeer vereerd.

Het Oranjecomité Nijkerkerveen ontving een heerlijke taart, gemaakt door de medewerkers van de Postkamer in Nijkerk. www.depostkamernijkerk.nl.

Op de foto ziet u het Oranjecomité Nijkerkerveen. Boven vlnr : Gerard van Beek, Ap Deroue, Aart van der Kieft, Kees van der Kieft, Tom Wagensveld, Dick Schouten en Henk de Boer. Onder vlnr : Bianca Worst- Bouwman, Saskia Berculo- van Meerveld, Gea Wagensveld- van Vliet en Jan Blankestein. Op de foto ontbreekt Deta de Boer- Willems.

 

Route optocht Koningsdag Nijkerkerveen bekend

 

Aanmelden/inschrijven vanaf 10.00 bij Spar Worst, waar vandaan de optocht om 10.30 vertrekt.

 

De route van de optocht is als volgt:

Links naar de van Noortstraat

Links naar de Nieuwe Kerkstraat

Rechts naar de Dirk Ruitenbeekstraat

Rechts naar de Meester Folkertstraat

Links naar de Wouter van de Kampstraat

Rechts naar de Dirk Ruitenbeekstraat

Links naar de Jacob de Boerweg

Rechts naar de Nieuwe Kerkstraat

Rechtdoor naar de van Dijkhuizenstraat

Links naar de Wouter Blomstraat

Rechts naar de Westerveenstraat

Rechts naar de Nieuwe Kerkstraat

Rechts naar de parkeerplaats van S.v. Veensche Boys

 

Aan het einde van de optocht kunnen de wagens neergezet worden op het parkeerterrein van S.v. Veensche Boys en is er voor de deelnemers van de optocht een aandenken en wat lekkers!!!  Hierna is de prijsuitreiking.

Komt u ook kijken naar onze gezellige optocht onder begeleiding van het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren?

Wij hebben er zin in, u toch ook?

Een feest voor de koning is een feest voor iedereen.

 

Poppentheater Trollemor tijdens Koningsdag in Nijkerkerveen.

Nieuw dit jaar tijdens Koningsdag, is de voorstelling Circus Allez Hoep, van poppentheater Trollemor.Poppentheater Trollemor wordt gespeeld door Magda Pontier uit Nijkerk . Zij speelt marionetten/poppentheater waar de kinderen en volwassenen dicht bij betrokken zijn. De marionetten komen op een subtiele manier tot leven en spelen hun verhaal, met muziek of in stilte.Stille kijkmomenten worden afgewisseld met actief meedoen.

Circus Allez Hoep

Hooggeëerd publiek! Voor jullie treden op: Pedro…het allerkleinste clowntje. Zou hij wel durven komen ondanks de bibbers in zijn buik? Zes kleurige rupsen.Nog nooit eerder in het circus vertoond! Isolde… de beroemde acrobatenvogel. Hoog in de lucht van de ene kant naar de andere kant!Jerke…de STERKE man. Heft gewichten met groot gemak! En tot slot een spectaculaire salto van Hoep de Koe!

Een interactieve circusvoorstelling vol kleurrijke artiesten en leuke liedjes. Leeftijd: voor peuters vanaf 2,5 jaar en kleuters groep 1 t/m 4 ouders en grootouders. Ook geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking.

De voorstelling begint om 12.00 uur na de prijsuitreiking van de rondtocht door Nijkerkerveen en vind plaats in de vergaderzaal op de hoogste verdieping van het clubhuis van S.v. Veensche Boys.

Coco de clown en Tink Schmink

Aansluitend aan de voorstelling staat buiten Coco de clown de kinderen op te wachten om zijn ballonkunsten te vertonen en de kinderen te vermaken met zijn grappen en grollen. Ook is Tink Schmink aanwezig om de kinderen mooi te maken met een glittertatoo, hairfeathers of met een mooi geschminkt gezicht. Natuurlijk staan er ook weer springkussens op het veld. Er is genoeg te doen, dus kom gezellig naar Koningsdag in Nijkerkerveen bij Sportpark s.v. Veensche Boys aan de Nieuwe Kerkstraat 16E.

 3×3 voetbaltoernooi

Vanaf 15.00 uur organiseert het Oranjecomité Nijkerkerveen een 3×3 voetbaltoernooi in de pannakooi bij S.v. Veensche Boys. Er kunnen zich nog teams aanmelden Maak een team, verzin een leuke naam voor je team en geef je team en de deelnemers  op via de mail info@ocnijkerkerveen.nl .Het toernooi is voor jong en oud, iedereen mag meedoen.

Koningsontbijt

Er is nog plaats voor deelname aan het Koningsontbijt, geef jezelf op via de mail info@ocnijkerkerveen.nl.

Er zijn in totaal 100 plaatsen beschikbaar, maar reageer snel want VOL=VOL

3×3 voetbaltoernooi tijdens Koningsdag.

Heb je zin om even lekker actief bezig te zijn tijdens Koningsdag?

Dat kan !! Vanaf 15.00 uur organiseert het Oranjecomité Nijkerkerveen een voetbaltoernooi in de pannakooi bij S.v. Veensche Boys.

Maak een team, verzin een leuke naam voor je team en geef je team en de deelnemers  op via de mail info@ocnijkerkerveen.nl .

Het toernooi is voor jong en oud, iedereen mag meedoen.

Kijk ook op onze website www.ocnijkerkerveen.nl

We hopen jullie te zien op 27 April.

Start Koningsdag met een gezamenlijk Koninklijk ontbijt

Het Koningsontbijt dat sinds Koningsdag 2015 georganiseerd wordt is een groot succes. Daarom organiseert het Oranjecomité Nijkerkerveen ook dit jaar weer een ontbijt. Het Koningsontbijt is bedoeld om gezamenlijk de Koningsdag te beginnen en zo ook weer eens oude bekenden te spreken. (Oud-) inwoners en vrienden van Nijkerkerveen zijn van harte welkom  tussen 8.30-9.45 uur in de kantine van s.v. Veensche Boys voor een koninklijk ontbijt. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, het ontbijt kost u maar €3,50 p/p.

Wij vragen u om via de hoofdingang, aan de Nieuwe Kerkstraat 16E, het clubhuis binnen te gaan. Voor mensen die slecht ter been zijn is er een lift aanwezig

U kunt zich opgeven voor het Koningsontbijt door een mail te sturen naar info@ocnijkerkerveen.nl of telefonisch op nr 06-15066000, zo kunnen wij onze inkopen aanpassen naar het aantal deelnemers. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar, dus reserveer op tijd , want VOL=VOL.

Ook dit jaar zal het ontbijt worden opgeluisterd door het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Zij zullen tijdens het ontbijt en tijdens de rondtocht door Nijkerkerveen zorgen voor de vrolijke noot.

Wij hebben er weer zin in en we hopen u ook.

Oranjecomité Nijkerkerveen weer zeer tevreden over verloop van Koningsdag.

Al vroeg in de morgen was het Oranjecomité aanwezig op het terrein van Veensche Boys om de voorbereidingen te treffen voor Koningsdag. Om 8.30 liep de kantine al snel vol om de dag te starten met een Koningsontbijt. Ruim 100 mensen waren aanwezig om te genieten van het ontbijt en natuurlijk ook van de zang van het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Om 9.15 vertrokken een kleine 30 mensen om de brommerkiektoer te rijden in de omgeving van Nijkerk en Nijkerkerveen Na de aubade met burgemeester Renkema, onder leiding van Concordia en het oplaten van de ballonnen konden de kinderen Oud Hollandse Spelletjes spelen. We zagen veel blije gezichten bij de kinderen en daar doe je het ook voor. Ook was er een ballonnenclown aanwezig, die de kinderen vermaakte met zijn kunsten als ballonnenvouwer.

Nieuw dit jaar was een 4×4 voetbaltoernooi. Na een voorzichtige start meldden zich op de dag zelf nog enkele teams aan om hieraan mee te doen en werd het toch nog een klein succesje.

Rond 13.00 was het Ghijs de Bruijn die de muzikale middag begon en de sfeer zat er al snel in . DJ Christiaan van Beek loste hem af en ook hij zorgde voor veel gezelligheid. . Het muzikale sluitstuk van de dag was Blinde Ed.  Deze zanger is bekend van zijn optredens bij de X Factor in 2011 en hij speelde het dak eraf.

’s Avonds was er nog een lampionnenoptocht waar tientallen kinderen en Concordia aan meededen. Ook de marjorettes van Concordia liepen mee, wat er prachtig uitzag. De dag werd om 22.00 uur afgesloten met een prachtige vuurwerkshow op het terrein van sv Veensche Boys

 

Heeft u nog tips of opmerkingen, dan horen wij dat graag. Dan kunnen wij dit meenemen tijdens de evaluatie.

Ook zijn wij dringend op zoek naar extra mensen om ons comité aan te vullen.

Vindt u het leuk om mee te denken en mee te organiseren, dan bent u van harte welkom.

Mail dan naar: info@ocnijkerkerveen.nl

 

Wij willen iedereen, maar de sponsoren en vrijwilligers in het bijzonder,

bedanken voor de mooie Koningsdag.

 

Oranjecomité Nijkerkerveen is er weer klaar voor.

  Ook dit jaar heeft het Oranjecomité Nijkerkerveen weer zijn best gedaan om van Koningsdag ook in Nijkerkerveen een feestelijke dag te maken. Locatie is sv Veensche Boys aan de Westerveenstraat. Sinds 2015 wordt er een Koningsontbijt georganiseerd. Dit is een groot succes en daarom zal ook dit jaar de dag beginnen met het Koningsontbijt tussen 8.30-9.45. Het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren zal zorgen voor een vrolijke noot. Om 9.30 zullen de deelnemers van de Brommerkiektoer vertrekken voor een toer door de omgeving, om 9.45 zal de aubade de dag officieel starten. De aubade wordt afgesloten door het oplaten van ballonnen. Aan de kinderen is ook gedacht, zij kunnen oud Hollandse spelletjes spelen van 10.30-12.30  en tussen 13.00-15.00 zal Coco de Clown aanwezig zijn en de kinderen vermaken als met zijn kunsten als ballonnenvouwer. Nieuw dit jaar is het 4×4 voetbaltoernooi op het pannaveld van de voetbalvereniging. Iedereen mag mee doen van jong tot oud. Er is nog plaats voor teams, dus schrijf je in. Meer informatie vind je op de website www.ocnijkerkerveen.nl. Ook aan live muziek is gedacht. Om 13.00 uur zal Ghijs de Bruijn een uur lang zingen voor u, daarna zal DJ Chris zorgen voor een gezellige sfeer. De muzikale uitsmijter van de dag is Blinde Ed. Deze zanger is bekend van zijn optredens bij de X Factor in 2011. Ed weet hoe hij een feestje moet bouwen, dus dat mag je niet missen. Voor de kinderen zal om 21.15 de lampionnenoptocht starten vanaf het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Concordia aan de v Rootselaarstraat. Zij zullen dan onder begeleiding van ‘Concordia’ een ronde lopen door Nijkerkerveen, welke zal eindigen bij s.v. Veensche Boys waar de dag zal worden afgesloten met een spetterende vuurwerkshow. Inschrijven voor het Koningsontbijt, de brommerkiektoer of het 4×4 voetbaltoernooi kan per mail. info@ocnijkerkerveen.nl

Wij hopen u te zien op 27 April in Nijkerkerveen, want

EEN FEEST VOOR DE KONING IS EEN FEEST VOOR IEDEREEN!!

4×4 voetbaltoernooi tijdens Koningsdag.

 

Tijdens Koningsdag organiseert het Oranjecomité Nijkerkerveen een 4×4 voetbaltoernooi op het pannaveld bij Veensche Boys. Dit toernooi zal starten om 12.30 uur en is bedoeld voor jong en oud.

Wil je hieraan meedoen? Dat kan!!!

Om een speelschema te kunnen maken, willen we jullie vragen om je team al op te geven.

Dit kan door een mail te sturen naar info@ocnijkerkerveen.nl met de volgende gegevens.

  • Teamnaam
  • Namen en leeftijd van de spelers ( bij voorkeur ongeveer dezelfde leeftijd)

Inschrijfgeld is €5,= per team, welke we bij voorkeur vooraf ontvangen.

Dit kan op rekeningnr : NL-22 RABO 035 5026 546 t.n.v. St Oranjecomité Nijkerkerveen o.v.v. 4×4 voetbaltoernooi.

We hopen op een grote opkomst zodat het een mooi toernooi zal worden.

Een feest voor de koning is een feest voor iedereen