Programma Koningsdag 2021

Ondanks alle maatregelen van de overheid om het coronavirus te onderdrukken is het Oranje Comité Nijkerkerveen er toch in geslaagd een mooi programma te presenteren.

Allereerst ontvangen alle kinderen in Nijkerkerveen een gevulde goodiebag. Deze  tas met allerlei leuke dingetjes die met Koningsdag van doen hebben wordt op 15 april aan de kinderen op school en peuterspeelzaal uitgereikt. De kinderen t/m 12 jaar die in Nijkerkerveen wonen maar niet  op school zitten in Nijkerkerveen kunnen de goodiebag op zaterdagmiddag 17 april van 13.00 tot 15.00 uur afhalen bij dorpshuis het Veense Hart.

Koningsdag start in Nijkerkerveen om 10.00 met thuis het volkslied zingen en vervolgens kunnen de kinderen gaan bellen blazen.

De gehele dag is er voor de kinderen een fietstocht van 6 kilometer en voor de volwassenen een fietstocht van 32 kilometer. Vorig jaar een groot succes. Vele vragen dienen  beantwoord te worden onderweg. Een leuke en bijzondere manier om de omgeving van het Veen weer eens te ontdekken. Opgeven voor de tour en de route plus vragen downloaden kan via de site van het Oranje Comité. Volg de laatste informatie via Facebook, Instagram of www.ocnijkerkerveen.nl.   Antwoordenblad, met naam en adres,  kan ingeleverd worden in de rode brievenbus bij het dorpshuis.  Start de route zo dicht mogelijk bij de eigen woning!

Vanaf 10.30 tot 11.30 is er bij dorpshuis het Veense Hart een Drive Through georganiseerd. Met versierde auto’s en fietsen kunt u gratis koffie, thee of limonade afhalen met een heerlijke tompouce. Ook kan men op de foto met Willem-Alexander en Maxima.

Van 13.30 tot 16.30 is er voor het hele gezin een vossenjacht door het dorp. Vind de vossen en probeer de letters te ontfutselen die samen een leuze vormen die met Koningsdag te maken heeft. De start kan plaatsvinden vanaf de eigen woning  en de oplossing kan in de speciale brievenbus bij het dorpshuis ingeleverd worden. Opgeven kan via de site van het Oranje Comité. Volg Facebook, Instagram of de website van het Oranje Comité.

Om 16.00 is de nationale toast @home in geheel Nederland.

Tot slot staat er een Veense Oranje Online Bingo op het programma. Start staat gepland om 19.00 uur. Informatie volgt nog via Veense Courant en de website van het Oranje Comité.

Overige activiteiten die men thuis kan doen en waarmee leuke prijzen zijn te winnen middels het insturen van een foto en/of filmpje

Stoepkrijt challenge
Maak een mooie tekening van stoepkrijt en maak daarvan vervolgens  een foto en mail met naam en adres naar info@ocnijkerkerveen.nl

Woordzoeker wedstrijd
De oplossing van de woordzoeker  is t/m Koningsdag in te leveren, uiteraard met naam en adres, in de rode brievenbus bij het dorpshuis.

Kleurwedstrijd
De kleurplaat kan men inleveren t/m Koningsdag in de rode brievenbus bij het  dorpshuis.

Huis/straatversierwedstrijd
Doen u mee om uw huis en/of straat te versieren en daarmee het Veen om te toveren tot een Oranjedorp? Het Oranje Comité gaat alles bekijken op zoek naar het mooist versierde huis of straat van Nijkerkerveen.

Fotocollage
Op Koningsdag zijn er verschillende leuke activiteiten te doen in ons mooie dorp. Het Oranje Comité is benieuwd waar jij aan mee gedaan hebt. Stuur voor zaterdag 8 mei jouw fotocollage in naar info@ocnijkerkerveen.nl Wie weet win je hier een mooie prijs mee.

Filmpje insturen fiets
Stuur jij een filmpje in van jouw versierde fiets? Dan gaat het oranje Comité bekijken of er genoeg filmpjes binnenkomen om een fraaie optochtonline te maken van alle versierde fietsen (filmen van links naar rechts).

 

Berichten gemaakt 29

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven