Fietspuzzelrit Koningsdag wederom groot succes  

Het mooie weer op Koningsdag en van de week erna tot en met Bevrijdingsdag zal er mede de oorzaak van zijn geweest dat veel mensen aan de fietspuzzelrit hebben deelgenomen. Dit jaar werden de deelnemers getrakteerd op een mooie trip van 34 kilometer vanaf dorpshuis “Het Veense Hart”.

De route ging dit keer over veelal afwisselende smalle landwegen en fietspaden door Terschuur, Achterveld, De Glind en Hoevelaken. Ook zat er een mooie slinger langs het Valleikanaal en door natuurgebied “De Schammer” in opgenomen. De routebeschrijving was aangevuld met 16 stuks foto’s van plekken onderweg langs de route, waarvan men de adressen moest noteren alsmede 13 meerkeuzevragen over plekken en bijzonderheden waar onderweg langs werd gefietst. Ook moesten de ANWB Paddenstoelen worden geteld die langs de route stonden. Genoeg voer om een mooi stuk actief te fietsen en jezelf te vermaken.

Het vinden van de adressen bij de foto’s was een zaak van goed opletten onderweg. De meerkeuzevragen gingen over allerhand wetenswaardige zaken over de omgeving, vaak gerelateerd aan de plaatselijke geografie, geschiedenis en ook de Tweede Wereldoorlog. Met Wikipedia en de informatieborden onderweg kwam men een heel eind voor het vinden van de juiste oplossing.

Lastig te beantwoorden bleken vooral de vraag over wat geen knal-attractie van ons Nijkerkerveense “Carbid-Team” is (de 10 – Shooter is in werkelijkheid een 9 – Shooter) en de vraag over wie er niet aanwezig was bij het afsluiten van het “Akkoord van Achterveld” (Operatie Manna) eind april 1945 (wat de opmaat was voor de capitulatiebespreking in Wageningen). De volledige antwoordenlijst kunt u downloaden onder aan dit bericht mocht u nieuwsgierig zijn naar de antwoorden.

Er zijn twee winnaars die alle meerkeuzevragen, adressen en ook het aantal ANWB Paddenstoelen goed hadden. Binnenkort neemt het Oranjecomité contact met hen op om een afspraak te maken voor het uitreiken van de prijs.”

De antwoorden van de rit vindt je hier.

Berichten gemaakt 29

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven