Koningsdag wordt Woningsdag, ook in gemeente Nijkerk

De verjaardag van koning Willem-Alexander wordt vanwege de Corona-crisis in een ander jasje gestoken. Op 27 april vieren we Woningsdag, ook in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De koninklijke familie zal op 27 april geen Maastrichtenaren toewuiven, zoals het oorspronkelijke plan voorschreef. Om het feestgevoel tóch nationaal aan te wakkeren, heeft de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen een alternatief bedacht: Woningsdag.

Woningsdag maakt in één klap duidelijk dat het om een speciale dag gaat, om saamhorigheid, maar dan thuis. Tradities als de Koningsspelen, vrijmarkten en popconcerten kunnen niet doorgaan. Wat gaat er wél gebeuren? De bevolking wordt gevraagd de vlag uit te hangen. Om klokslag tien kan iedereen het Wilhelmus meespelen of zingen met het Koninklijk Concertgebouworkest, die de partituren van het nationale volkslied online heeft gezet voor allerlei soorten musici. Of je nu zingt of een koperblazer bent, ga de tuin in of het balkon op en blèr mee. Op de website van het Concertgebouworkest laten de muzikanten alvast zien hoe het moet. Vervolgens worden alle kerkklokken geluid van 9.45 tot 10.00 uur.

Ook is de organisatie nog bezig met het maken van een online platform voor een digitale kleedjesmarkt. Voor ouderen, die het nu extra lastig hebben en soms eenzaam zijn, is iets speciaals bedacht. Met de hulp van Ali B. worden artiesten opgeroepen om vanaf 15.00 uur op te treden bij verpleegtehuizen in hun eigen woonplaats.

Foto Pixabay

Berichten gemaakt 29

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven