Zeer geslaagde Koningsdag in Nijkerkerveen

Het Oranjecomité Nijkerkerveen kijkt vol trots terug op Koningsdag 2019.

Er was dit jaar een vernieuwd programma, dat zeer positief is ontvangen gezien de reacties die het comité op verschillende manieren heeft mogen ontvangen.

De dag begon met het Koningsontbijt dat voor de vijfde keer werd georganiseerd. Een kleine 100 personen, genoten van een uitgebreid ontbijt, dat werd opgevrolijkt met de zeemansliederen van het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Zij hebben zelfs de landelijke media gehaald met hun ode aan Donny van de Beek, speler van Ajax en Oranje en inwoner van Nijkerkerveen. https://www.telegraaf.nl/video/3505080/van-de-beek-toegezongen-op-koningsdag. Helaas begon de dag met regen, waardoor de brommertoer werd afgelast.

Na het ontbijt was de aubade met medewerking van Muziekvereniging Concordia die aansluitend nog een mini-concert gaven. Wethouder Oosterwijk was namens de gemeente Nijkerk aanwezig.

Iets later dan gepland vertrok de optocht vanaf het plein bij de Spar, maar dit mocht de pret niet drukken. Er was veel belangstelling langs de route, waar de 6 karren en vele versierde skelters en fietsen voorbij kwamen. Zij werden voorgegaan door verkeersregelaar en lid van het Oranjecomité Nijkerkerveen Jan Blankestein, die zich voor de gelegenheid had verkleed als Bumba. Ook bij de aankomst op het terrein van Veensche Boys stonden vele mensen de kinderen op te wachten, waarna de winnaars van de optocht werden bekend gemaakt. De derde prijs was voor Chris van Dijk in zijn haaienpak, de tweede prijs was voor Janine Heshusius als Pipi Langkous op de fiets en de eerste prijs werd gewonnen door de brandweerauto van groep 2A en 2B van de Calvijnschool. Zij ontvingen ook de wisselbokaal, die volgend jaar aan de nieuwe winnaar van de optocht zal worden uitgereikt. Zo hoopt het comité dat de optocht ook volgend jaar weer op enthousiaste deelnemers mag rekenen. Natuurlijk werd de Pasapas gedanst en gingen er bellenblaasbellen de lucht in als alternatief voor ballonnen. Alle deelnemers aan de optocht werden getrakteerd op patat en een snack.

Rond 12.30 startte onder grote belangstelling de voorstelling Allez Hoep van Poppentheater Trollemor uit Nijkerk. Na afloop konden de kinderen opnieuw een traktatie ophalen, namelijk een heerlijk waterijsje. Inmiddels was de zon gaan schijnen, dus waren de ijsjes zeer welkom. Coco de Clown en Tink Schmink stonden de kinderen al weer op te wachten om ze blij te maken met ballonfiguren, een mooi geschminkt gezicht, glittertattoo of een hairfeather. Net als andere jaren was er ook weer het rad van avontuur met prachtige prijzen, springkussens en heerlijk eten. De vrolijke muziek werd verzorgd door Drive-inn show Fairytale.

De dag werd afgesloten met een lampionnenoptocht door Nijkerkerveen. In twee karren werden de vermoeide kinderen door Nijkerkerveen gereden onder begeleiding van Muziekvereniging Concordia en wat hadden zij een plezier. Bij aankomst bij Veensche Boys was er weer een spetterende vuurwerkshow. Het Oranjecomité wil iedereen bedanken die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt. De sponsoren, vrijwilligers (zonder hen is dit alles niet mogelijk) en alle mensen die aanwezig waren op deze feestelijke dag. Ons motto is; Een feest van de koning, is een feest voor iedereen. Naar ons idee is dat gelukt. Tot volgend jaar!!!

Berichten gemaakt 10

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven