Wat betekent vrijheid voor jou? Laat het ons op een creatieve manier weten

Het Oranjecomité Nijkerkerveen wil ook bevrijdingsdag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zeker niet nu het om een kroonjaar gaat. 75 Jaar vrijheid is iets waar we dankbaar voor mogen zijn en wat we op gepaste wijze mogen vieren. Daarom willen wij de inwoners van Nijkerkerveen, jong en oud, vragen om een gedicht te maken over (75 jaar) vrijheid. Vind je het moeilijk om zelf een mooi gedicht te schrijven, mag je ook een reeds bestaand gedicht over vrijheid insturen met de naam van de schrijver erbij. Het gaat ons erom dat we horen hoe jullie over vrijheid denken of wat je erbij voelt. Insturen kan tot 5 mei.

Thuiskinderactiviteiten tijdens de meivakantie

Voor de kleinere kinderen is dit best moeilijk, maar ook zij mogen ons laten weten wat vrijheid voor hen betekend. Dit kan door een verhaal, een tekening een knutselwerk, het maakt niet uit. Maak een foto van je knutselwerk, scan je tekening en stuur het voor 5 mei op naar info@ocnijkerkerveen.nl zet het op je tijdlijn van Facebook en tag: St Oranjecomité Nijkerkerveen. Je mag ze ook in de brievenbus doen bij van Dijkhuizenstraat 58 of Dirk Ruitenbeekstraat 51

Ook zouden wij het erg leuk vinden wanneer er veel ‘vredesduiven’ verschijnen op de ramen in Nijkerkerveen. De kinderen hebben vakantie, dus vast tijd om te knutselen. En als je het erg leuk vind om deze duiven te maken, kun je ze altijd voor je opa, oma, buurman of buurvrouw maken, zodat er veel vredesduiven te zien zijn in Nijkerkerveen. Mocht je jezelf dan nog vervelen. De kleurplaat is ook nog steeds te downloaden vanaf FB en kan tot 5 mei naar het Oranjecomité gestuurd worden. De mooiste kleurplaat wordt beloond met een leuk prijsje. Dus doe je best.

Regels van het vlaggen op 4 en 5 mei 2020

Op 4 mei mag de vlag normaal gesproken pas om 18.00 uur halfstok gehesen worden. Maar vanwege de corona-situatie vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei, om dit jaar op 4 mei de vlag thuis de gehele dag halfstok te hangen, zonder wimpel. Dit mag van zonsopgang (6.01 uur) tot zonsondergang (21.09 uur) Zo kan er, ondanks de coronamaatregelen, toch uitgebreid vanuit huis worden stilgestaan bij de Dodenherdenking. Op 5 mei mag de vlag de hele dag hangen, ook weer zonder wimpel van zonsopgang (6.00 uur) tot zonsondergang (21.11 uur)

 

Berichten gemaakt 29

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven